Dag 8 Chiang Rai -golden triangle 24-10-2012
24 okt. 2012
🇹ðŸ‡
vanuit Thailand
Dag 8 Chiang Rai 24-10-2012 We worden om zeven uur wakker bij een bewolkte dag. Vandaag gaan we een tripje maken naar het drielandenpunt of de golden triangel. Oftewel het Opiumpadje. In de bus vier
Nederlanders Greet , Tom, Veronica en Gerard. Heel aardige mensen uit Zandvoort ( voor DDAB : aan zee ) Eerst gaan we naar een apenberg, waar nog apen in het 'wild ' leven. Ik vond de Koikarpers
eigenlijk mooier. Het waren makaak aapjes en grappig om te zien , maar gevaarlijk. Eentje beet er bijna in mijn kuit en was wel erg snel in zijn aanval ) Er liepen dan ook mensen rond met stokken om
de bezoekers te beschermen. En natuurlijk ook een paar rotjochies die met een katapult, volkomen onnodig, jonge aapjes uit de boom schoten. Als ik zoiets zie heb ik het al gehad en ben dus maar de
vissen gaan voeren. Daarna zijn we naar een jadeverwerkingsfabriek gegaan. Dit vond ik als keienverzamelaar wel leuk. Daarna moesten we natuurlijk de winkel door en heb ik een olifant voor de
vensterbankverzameling gekocht. Toen gingen we naar het noordelijkste puntje van Thailand. Met uitzicht op Myanmar. ( voormalig Birma) Maar we mogen de grens niet over zonder visa dus dat plan is
meteen ook van de baan. Ik heb weinig zin om veel tijd in administratieve handelingen te stoppen tijdens mijn vakantie. Daar heb ik mijn werk wel voor. Haha. En toen was er de lunch. Heerlijk gegeten
van het beste uit de drie landen. Het was lekker pittig en lekker vers. En natuurlijk ook veel te veel. Daarna verder naar het drielandenpunt of golden triangel. De opiumroute. Prachtig uitzicht over
Laos , Myamar en Thailand. Naar het opium museum. Veel geleerd vooral over de Karen ( longnecks) en andere volken uit de bergen. Over opium ook een beetje. Maar het meeste wist ik al. ( van Discovery
) haha Nog maar even naar de olifanten. (van beton ) gaan kijken. En een duizendjaar oude tempel en stadsmuur. Na het eten vond ik het allemaal niet meer zo boeiend door de dinnerdip. Gelukkig waren
we om half vijf weer in ons resortje. En konden we een pilsje gaan nuttigen. Daar knapt een mens van op. We waren te lam om nog iets te ondernemen dus hebben we nog twee dagen bijgeboekt en een
vlucht naar koh samui en ook een hotel daar. Morgen is een rustdag. Daar ben ik echt aan toe ( op mijn oude dag). Met T gaat het beter. Hij is niet meer zo moe nu. Alleen wat lam.
24 okt. 2012, 17:46
wat geweldig wat jullie allemaal meemaken daar, ik krijg er heimwee van!! :-)
25 okt. 2012, 02:13
Ja. Het is ook verschrikkelijk mooi hier. Kan er ook geen genoeg van krijgen.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}