Dag 9 Chiang Rai 25-10-2012 9:30 Vandaag een rustig dagje gepland en uitslapen. Dus om zeven uur al wakker. Tja als het kan dan lukt het niet. Als ze de hele meldkamer naar hier zouden verhuizen had
ik geen enkele moeite met die vroege diensten. Waarschijnlijk ben ik gewoon op de verkeerde kant van de wereld geboren. Ik kan alleen maar hopen dat 21-12-2012 De polen en de klimaten worden
omgegooid (zoals een van de theorieën voorspelt) Dan heb ik tenminste ook nog iets aan die kleren die ik hier allemaal verzameld heb. Haha. Half 10 ontbijtje. We zijn te laat alles is koud en oud.
Niet getreurd eten genoeg hier. 14:00 We zijn naar de witte tempel gegaan. Oftewel Wat Rung Khon. Hij is nog lang niet af maar zo overweldigend mooi ; puur wit met spiegeltjes mozaïek à la Gaudi. Ze
zijn er nog steeds mee bezig. Hier komt dan de term "Monnikenwerk " vandaan, lijkt mij. Enfin de foto's geven niet de indruk die het live maakt. Ik was tot tranen geroerd (maar dat kon ook door de
schittering en het felle licht zijn gekomen) we hebben hier ook nog twee musea bezocht. Was heel interessant al die godsdienstige kunst en zwaar kleurrijk in contrast met die tempel. Ook de
binnenkant van de tempel was erg oranje en gekleurd. Mocht er geen foto's maken maar had er al een paar geschoten omdat ik geen Thais kan lezen. Ik zag in de muurschildering van alles. Van Elvis tot
kungfu panda. En spiderman , Batman en Bush. Ja waarlijk! Erg modern. Ik zet ze erbij want in het souvenirwinkeltje lagen ansichtkaarten met deze afbeeldingen erop dus zo heilig is het niet. 15:00.
Naar het klok gebouw in het centrum van de stad. Wat door de stad geslenterd en een eettentje gevonden uiteindelijk. De tuktuk op weg naar het hotel kon het weer eens niet vinden. 17:30. Lekker
zitten lezen op Facebook. Iedereen bedankt voor de felicitaties. Ik voel me echt heel popi vandaag. Ik mag van Theo zelfs iets duurs uit het menu liezen vanavond. ( Het duurste is hier ongeveer toch
alweer €5) Dus ik ben wel echt een bofbips vandaag. En ik voel me ook echt jarig!! Dus dat gaan we nu maar vieren. Ben benieuwd of ik het allemaal wel op kan. Nou tot morgen maar weer. We are going
to party hahaha
kees en marjon
25 okt. 2012, 15:42
Helma, van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag.
De53ste alweer toch?
Met al die tempelbezoeken krijg je dadelijk Theo nog aan het bidden.
Laat hem dan maar prevelen dat we vanavond flink wat punten scoren met het drietal.
Nog een heel fijne vakantie en tot ziens.
Groet
Helmaentheo
25 okt. 2012, 16:26
Bedankt en veel succes. Ik denk dat Theo wel iets gewenst heeft vanmorgen bij die put. Het zal wel over jullie biljarten vanavond zijn gegaan aangezien hij er zakken met geld in heeft gegooid
Kees
26 okt. 2012, 00:31
Zie je wel----- het helpt!!!
45 PUNTEN
Helma
26 okt. 2012, 02:29
Haha. Moeten jullie nog vaak spelen voor 7/11? Want daar gaat het vakantie geld dan aan op. Als ik T. Nog maar uit die tempels krijg haha proficiat!!!